Quote
“ Norint pasigaminti savo, naminio, alaus Jums nebūtina turėti specialių patalpų ar brangios įrangos. Tam, kad pasigaminti savo alaus pradžioje Jums pilnai pakaks namuose esančios virtuvės (kurioje pagrinde bus naudojama tik vandens čiaupas, kriauklė ir viryklė) bei įrangos, kurią aš nusipirkau vos už du šimtus litų. Alaus gamyba vyksta šia tvarka: įsigijamoms reikiamos medžiagos (geriausia – pagal iš anksto turimą receptą), alus yra salinamas (šis etapas praleidžiamas, jeigu nenaudojamas salyklas, o iškart naudojamas salyklo ekstraktas, kurį profesionalūs aludariai pagamina gamyklose), vėliau alus yra verdamas, aušinamas, nukošiamas, fermentuojamas, išpilstomas ir brandinamas. ”
Quote source: http://alusalus.lt/2012/08/naminis-alus-pradzia/